12 in 1

12-in-1.jpg

...de Andor Todor

#1 Am început într-un garaj, în fundul curtii, într-o cameră închiriată de 10 metri pătrați. Marfa era așezată pe rafturi din lemn de brad, aduse de acasă. La mijlocul zilei închideam magazinul ca să ne aducem copilul de la grădiniță. Cu toate acestea, totul mergea brici. Se intampla în 1995, la Brasov, pe str. Sfintii Arhangheli. În 1995 Austria, Finlanda și Suedia au intrat în Uniunea Europeană, Pro TV și-a început transmisiunea, Ion Iliescu este primit la Casa Albă de Bill Clinton și România cere oficial la Paris să adere la UE.

bv2-1.jpg

#2 Am aflat de la un vecin, că îsi închiriaza casa de vis-a-vis. Avea o suprafață dublă, 20 mp. Ne-a plăcut și am semnat contractul de închiriere. Am amenajat un nou magazin de lacuri si vopsele, unde ne-am si mutat. Rafturile erau altfel decât în altă parte, le-am luat de la un magazin local de mobilă, la reducere. Eram prin 1996. În 1996 era clonată oaia Dolly, BNR a emis bancnota de 50.000 lei, s-a semnat tratatul de la Timișoara, Bill Clinton a fost reales, iar Ion Iliescu a pierdut alegerile câștigate de Emil Constantinescu.

#3 In 1997, un alt vecin de-al nostru, tot de pe strada Sfintii Arhangheli din Brasov, ne-a spus că ne-ar închiria casa care avea 40 de metri pătrați si care avea si curte. Oportunitate! Ați ghicit, am semnat contractul și ne-am apucat de treabă, să amenajăm spațiul cel nou și să mutăm magazinul. Astfel, am facut inca o mutare, si ca de fiecare dată, ne-a crescut nu numai spațiul dar și priceperea. De această dată, am venit cu o noutate absolut uimitoare: mașina de nuanțat vopsele, cu cartele de culori. Explicam cu mândrie tuturor celor care ne treceau pragul despre cum facem culorile și despre precizia și repetabilitatea acestora. Eram fericiți, nu ne interesa că mașina de colorat era o rablă primitivă SH, iar rețetele le păstram în bibliorafturi pre-digitale! În 1997 Regele Mihai s-a întors la București și a primit pașaport românesc, Bill Clinton a vizitat țara noastră, Slobodan Milosevic a fost ales presedintele Iugoslaviei, a decedat prințesa Diana, Hong Kong revine la China după 156 de ani de administrație britanică iar campionul la box, Mike Tyson, este suspendat pentru că l-a mușcat de ureche pe Evander Holyfield.

#4 In 1998 am amenajat și am deschis primul nostru magazin din Cluj, cel mai mare oraș din Transilvania. Magazinul din Cluj era pe o străduță liniștită, la parterul unei case și oamenii au început să vină din primele zile să cumpere de la noi lacuri, baițuri și culori. 1998 a fost anul înființării Google, al Ziarului Finaciar și al desemnării lui Radu Vasile pe post de premier.

În 1999 nu am deschis niciun magazin, dar în țară au fost 6 mineriade, vizita papei la București, eclipsa totală, bombardamentele NATO asupra fostei Iugoslavii si în Romania a aparut primul numar al revistei Playboy. Într-un astfel de context tumultuos international, cred că nici voi nu v-ați fi gândit să deschideți un magazin de lacuri și vopsele.

cj1-3.jpg

#5 Un cântec vechi începea cu Noi în anul 2000, iar noi începeam anul 2000 cu gândul la noul magazin pe care urma să-l deschidem. Târgu Mureș ne-a făcut cu ochiul, era aproape și aveam prieteni acolo. Am decis să avem un magazin și acolo. L-am amenajat într-o zona liniștită, pe strada Busuiocului, în complexul Super. Acolo unde funcționează și astăzi. Super!  În 2000, papa vizita în premieră Israelul, Putin a fost ales președinte, au loc jocurile olimpice de la Sydney, Michael Schumacher câștigă cel de-al 3-lea titlu de campion mondial la Formula 1, iar Iliescu cel de-al doilea mandat de președinte al României.

#6 În anul 2001 demara proiectul Selgros și începea construcția primului magazin Cash & Carry al acestui lanț, unde altundeva decât la Brașov. Lângă magazin s-a construit încă o clădire mai mică - Galeriile Selgros, și Decorator a fost prima firmă care a semnat cu Selgros un contract de închiriere pentru un spațiu de magazin. În 2001 s-a lansat pe web Wikipedia, George W. Bush este investit președinte al SUA, 2.996 persoane sunt ucise în atentatele din 11 septembrie asupra World Trade Center din New York, Afghanistanul este invadat de trupele SUA, Apple lansează IPod, iar Microsoft, Windows XP.

#7, 8 si 9 Planurile noastre ambițioase nu s-au oprit aici. Eram la un pas de București și am decis să mai facem un pas și să deschidem primul nostru magazin Capitalist :) Se întâmpla în anul 2003, pe strada Chiristigiilor, într-un complex comercial, exact lângă Piața Obor și Primăria Sectorului 2. În același an naveta spațială Columbia s-a dezintegrat deasupra Texasului, s-a privatizat Romtelecom, regii Spaniei și Suediei au vizitat România (deși nu împreună), Saddam Hussein este capturat de armata americană, Michael Schumacher câștigă cel de-al 6-lea titlu de campion mondial la Formula 1 și o serie de state din Europa Centrala și de Est sunt primite in UE.

După ce am tot închiriat spații în toată țara, am simțit nevoia să avem și un loc al nostru. Așa am decis în 2003 să cumpărăm un complex de clădiri la Brașov, pe str. Mică. Pe lângă magazinul pe care l-am amenajat aici aveam și depozite, așa că livrarea de cantități mari nu a reprezentat niciodată o problemă pentru acest magazin. După ce l-am deschis, puteam spune cu mândrie clienților noștri că pot merge în cel mai apropiat magazin din Brașov - dacă veneau dinspre sud, le era mai aproape magazinul de pe str. Sfinții Arhangheli, iar dacă veneau din nord sau vest, era mai simplu să ajungă pe str. MicăA sosit momentul ca și la Cluj să deschidem un al doilea magazin, asa ca am ochit un spațiu care ne-a plăcut și am aterizat pe str. Paris.

#10 Timișoara anului 2005 a fost urmatoarea zona din continuumul spatiu-timp în care am vrut să fim prezenți. Capitala Banatului avea multiple oportunități, dar și provocări. Se construia mult... În 2005 a intrat în circulație leul nou, trei ziariști români au fost răpiți în Irak și apoi eliberați, România a semnat la Luxembourg tratatul de aderare la UE, a murit papa Ioan Paul al II-lea, Angela Merkel a devenit prima femeie cancelar din istoria Germaniei, Africa de Sud devine a cincea țară din lume care legalizează căsătoriile între persoane cu același sex și Lance Armstrong câștigă Turul Franței pentru a șaptea oară.

#11 Și tot la Cluj, in 2009, cu ocazia mutării depozitului într-un spațiu mai mare, pe str. Fabricii, ne-am amenajat și un magazin nou. În același an, Rusia întrerupe și apoi reia livrarea de gaze spre Europa, Barack Obama se mută la Casa Albă, moare Michael Jackson, Madonna concertează la București și Herta Müller primește Premiul Nobel pentru literatură.

#12 Așa am ajuns la 2018 și cel de-al 12-lea proiect de amenajare de magazin. Locul: str. Mică nr. 13 Brașov. Am hotărât să schimbăm fundamental modul în care oferim valoare clienților noștri. 


...va fi continuat


Aboneaza-te pentru noutăți